Shanghai!

nu har vi hamnat (!) i Shanghai!! I blinkande, spelande, trendiga, hogteknologiska hothothot-shanghai!!!
Vi bor pa ett jattefrasht hotell men vadret har ar tyvarr daligt, det regnar och ar molnigt...

Vi anlande i formiddags med taget fran hangzhou och akte sedan till hotellet och checkade in, sedan akte vi med metron (som aven det ar superdesignad som allt annat har) ner pa shanghais stora shoppingstrak. otroligt fint, men det lustiga at att allt ar fasad! sa fort men gar tio meter in pa en grand utifran stora vagen sa ar det jatteslitet och nedganget...
Vi besokte bland annat em av jattegalleriorna (13 vaningar) varav de tva oversta vaningarna var en enda jattestor spelhall, dar stannade vi och spelade airhockey, racerbil och sant ett tag... Kristofer- du hade stannat dar hela dagen :o) och pengarna hade absolut rakt, det var jattebilligt- 2, 50 for ett parti airhockey!

Sedan gick vi vidare mer mot "the bund"- typ strandpromenad mot floden har, dar man har jattelacker utsikt over alla blinkande och lysande skyskrapor och skyltar och hus, och inte minst stora batar med gigantiska tvapparater som visade reklam...

nar vi at lunch pratade vi lite med nagra kineser, de var jatteforvanade att vi var gifta- jag ar ju student! och sa visade det sig att har i kina far man inte gifta sig nar man ar student.

Det ar sa komiskt, alla tittar och tittar pa oss, de fotar och halsar och filmar... man kanner sig som apa pa zoo... men hojden kom idag nar vi stog pa metron, da stallde sig ett helt gang kineser runt oss och fnissade och tittade och sa nagot pa kinesiska och knuffade lite pa varann, vi fattade inte riktigt va de sa, men de holl pa ett tag tills en av dem stammade fram pa krasslig engelska: beautiful!

Och sa blir man lite pengablind har i kina, eller skitsnal rattare sagt... idag nar vi skulle betala blijett till metron och det kostade 4 yuan tankte jag - fy va dyrt! (det kostar namligen bara tre i beijing!) fyra spann lixom... vad kostar det i sthlm?

Vi ar hemskt glada for vart nya lilla syskonbarn!! Grattis kara syster, magnus, hilda, hugo och juddan!!

image24
utsikt fran the bund


Kommentarer
Postat av: Turbo

Hej hopp.
Med buitiful menade dom anders då eller?
När jon och jag var på hawaii så fottade kineser oss och frågade om vi var "hawaiianer".
Det ser riktigt härligt ut på kortet.
take care from little bro.

2007-06-12 @ 20:29:24
Postat av: Atle o Pernilla

Vad roligt det är att höra från er!!! Tänk vilket äventyr ni får vara med om. Ps. Jag är inte orolig när ni inte skriver på ett tag, det var Atles skämt med er/mig. Vi har kollat på en intressant kamera. Canon Digital IXUS 950 IS pris 3.6oo skr. Om ni har tid och vägarna förbi.......
Kramar i mängder från familjen Kleven

2007-06-12 @ 23:58:03
Postat av: Tobbe

Hejsan, hejsan.
Det är riktigt roligt att läsa er blogg. Jag ska försöka få till en liknande när vi drar till Bolivia, nu har vi nämligen köpt biljetterna, den 10;e december drar vi dit och stannar en månad. Där är det lite skralare med internetmöjligheter, ni lyckas ju skriva ganska ofta. Det ska bli så kul att höra er när ni kommer hem.
Ha det gott!

2007-06-13 @ 21:29:29
Postat av: Purple

Åh, vad kul. Skulle ge vad som helst för att befinna mig i Shanghai några dagar.

2007-06-14 @ 19:55:28
URL: http://purplearea.blogspot.com
Postat av: Frida B

Coolt att vara i en stad som är hothothot! Jag har ju under studietiden fått många tillfällen att titta på alla supercoolingar vid Stureplan, men Shanghai känns ju som en våning hottare. :-)
Ni verkar ju ha de hur bra som helst!! Glöm inte bort resans huvudsakliga syfte bara (att köpa massvis pärlor). Alla minnen och upplevelser får väl kvala in som en skaplig bonus!
För övrigt så sammankallade alla era växter och vackra krukor till möte i vardagsrummet i går eftermidag , då de förkunnade att de ämnar stanna hos oss permanent. Det är tyvärr inget som vi kan påverka så jag hoppas att ni passar på att skaffa lite schyssta sidenblommor i Kina som ersättare till er lägenhet. Puss och kram!

2007-06-18 @ 14:01:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0